TV İZLEYELİM

iframe src="http://www.30minutelunchbreak.com/gadgets/livetvint.html?channel=Sky News&?auto=Yes" border="0" frameborder ="0" scrolling="no" width="270" height="270" marginwidth="0">

12 Aralık 2009 Cumartesi

ŞARTLI BİR “HAYIR” ım VAR

Bahadir ARAPOGLU (92 Mad)


Sn Yucel Bey,

Benim sartli bir HAYIR im var, zira, bahsi gecen konularin coguna katilmakla beraber, ITU her nekadar Muhendis Yestistirir desekte; gelecekte sizin bir takim yonetici kadrolarinda gorev almaniz icin bir rekabet ortami dogdugunda ve bu ozelliklede ozel sektorde yabanci ortakli isler icinde ise yonetci adaylarinin iyi bir yabanci dili, ozelliklede ingilizeyi bilmesi sart kosuluyor. Sadece muhendislik yetmiyor yada muhendisligi sizden daha zayif ama dili guclu birisi onunuze gecebiliyor, bu da haliyle bir asagilik kompleksi doguruyor. ITU bir sekilde her ogrencisine adam gibi (yarim yamalak degil) ingilizce konusup okuyup anlamayi ogretmelidir, ancak egitim dili icin Turkcenin gelistirilmesine de katkida bulunmalidir. Okuldaki donemlerde hacalarimizin tavsiyesi, `siz muhendisiniz, sadece okudugunuzu anlayin yeter` anlayisi yanlistir, fikrinizi savunamiyor ya da sunamiyorsaniz bu bir basari olmuyor.

Ote yandan, Turkiyede uygulanan dil egitimi sisteminin bastan beri yanlis oldugunu dusunuyorum, orta okuldan universiteye kadar ingilizce dersi gorup, mezun oldugunda hala `What is your name?` sorusundan baska bir soru ve cevabini ogrenememek icin ya cok aptal olmak lazim ya da sistemde bir sorun var. Turk insaninin yetenekleri hepimizce malum, demek ki sistemde bir sorun var. ITU olarak, Milli Egitim Bakanligina bu konuda dorusu nasil ise o yonde bir tavsiyede bulunulmasini ve bu gereksiz zaman ve para israfindan kurtulmaya calismamizi dilerim.

Saygilarimla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.