TV İZLEYELİM

iframe src="http://www.30minutelunchbreak.com/gadgets/livetvint.html?channel=Sky News&?auto=Yes" border="0" frameborder ="0" scrolling="no" width="270" height="270" marginwidth="0">

12 Aralık 2009 Cumartesi

"ITU kendi kendine yeter." FELSEFESİ DOĞRU DEĞİL

Banu Selin TOSUN (07 Kim)



Tercihim EVET
Bu görüşüme sebebi de iletmek isterim:

Amerikanın yüksek sıralı bi üniverstesinde doktoramı yapmaktayım. Eğitimimin 2. yılındayım ve geçen 1 yıl boyunca Ingilizce Lisans Eğitimi almadığım için çok fazla ve gereksiz yere zorluk çektim. Burada bir sürü yerden insan tanıyorsunuz. Bir işte başarılı olabilmek için, herşeyden önce kullanılan dili iyi anlayabilmek gerekir. Bu ne yazıkl ki günlük İngilizce bilgisiyle olmuyor. Gerçekten bahsi geçen mesleğin İngilizcesini bilmek gerekiyor. Bu çok ciddi miktarda bir farklılık yaratmaktadır.

Günümüzde globalleşmenin getirdiği etkenlerden biri de global ortak dilin, özellikle bilim dünyasında, İngilizce olmasıdır. Kitaplar, kaynaklar, kongreler, düşünebiliceğiniz herşey artık ingilizce dilinde sunulmaktadır. Tam ve hızlı bir anlamının sağlanabilmesi için eğitiminizi de bu şekilde almış olmanız en büyük etkenlerden biridir.

"ITU kendi kendine yeter." felsefesinin doğru olmadığını, olmayacağını biliyoruz. Olsa bile, bunu dünyaya gösterebilmek karşı tarafın anlayacağı bir dilde olmalıdır. Durum bunu gösterir ki: eğitim dili ingilizce olmadılır. Bunun ITUnün dünya üniversteleri sıralamalarında ciddi farklılık yaratacağına inanmakta ve bu gibi düşünenleri desteklemekteyim.

Saygılarımla;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.