TV İZLEYELİM

iframe src="http://www.30minutelunchbreak.com/gadgets/livetvint.html?channel=Sky News&?auto=Yes" border="0" frameborder ="0" scrolling="no" width="270" height="270" marginwidth="0">

12 Aralık 2009 Cumartesi

İTÜ'de AŞIRI KURALCILIK.......

Tarık ARIKDAL (90 Elk-Elkn)


İTÜ'den mezun olan meslekdaşlarımızın kendi konularındaki her türlü İngilizce dökümanı İngilizce eğitim yapan diğer üniversitelerdeki kadar rahat okumaları ve anlamaları gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca konuşma ve ifade etme meselesi de halledilmelidir. Bu, dünya ile entegraston, rekabet ve teknik ilerleme için en az diplomanın kendisi kadar önemlidir. Bu konuyu bu şekilde sadece bir evet veya hayır'a indirgemeyi doğru bulmuyorum.

Eğitim Türkçe olsun ancak bilinmesi gereken;

İngilizce konusu ne olacak ?
Öğretim elemanlarının İngilizce seviyesi ne olacak ?
Genelde takip edilen kaynaklar hep ingilizce olduğundan Türkçe kaynak sorunu nasıl aşılacak ?

Bunlara İTÜ'de belki de 30 yıldır kalıcı bir çözüm bulunamamıştır. Şirketimize gelen stajer öğrencilerin bizlerin dönemine göre çok bilgi eksikleri bulunmaktadır. Sadece ingilizce bilmek işi çözmemektedir ancak sadece Türkçe eğitimin de sorunu çözmediği bellidir.

İTÜ'de aşırı kuralcılık, tutuculuk, her şeyi zora koşmak, paylaşmamak, şartlara uyum sağlamamak, esnememek ve çok yavaş değişim göstermek gözbebeğimiz ve son kalemiz olan müstesna okulumuza artık zarar vermektedir. Bizler bunu işe aldığımız yeni mühendislerden de görüyoruz. Kurallar insanlar için vardır ve gerekirse insanlar için mevcut ilkeler doğrultusunda kurallar değiştirilebilir. İlerleme de zaten budur.

Fikrimce yazılı kaynak durumuna göre belirlenecek bazı dersler ingilizce açılmalıdır. Bu tip dersler muhakkak vardır. Eğitimin % 20'sinin yabancı dilde % 80'inin Türkçe yapılmasını, bu oranın artmadan sürekli olarak korunmasını önerir saygılar sunarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.