TV İZLEYELİM

iframe src="http://www.30minutelunchbreak.com/gadgets/livetvint.html?channel=Sky News&?auto=Yes" border="0" frameborder ="0" scrolling="no" width="270" height="270" marginwidth="0">

12 Aralık 2009 Cumartesi

DİL ÖĞRENİMİ ÜNİVERSİTEDEN ÖNCE HALLEDİLMELİDİR

Orhan UÇAR (92 Elk-Elkn)


Ana dili Türkçe olan iki insanın İngilizce anlaşmaya çalışması kadar saçma bir şey olamaz. Daha da vahim olan şey, insanların bunu savunması, yani kendi istekleri ile diğer devletlerin emellerine alet olmalarıdır.

Hepimiz biliyoruz, bayrak bu ülke için çok önemlidir. Toz kondurmayız. Yere sermeyiz. Diğer bazı ülkeler gibi elbise, don, vs. yapmayız. Çok önemlidir, Bağımsızlığımızın simgesidir.

Peki ya dilimiz? Bunun önemini ne zaman anlayacağız? İngilizce konuşan Türk devleti mi olur?

Biraz abartılı gibi görünebilir bu cümleler ama önlem alınmazsa gidişat budur.

Bu ülke bir sömürge devleti değil.

İngilizce öğrenmek tabiki çok önemli. Ama bunun yeri üniversite değil. Üniversiteden önce en az 6 sene İngilizce dersi alıyoruz. Şimdiki devlet ilköğretim okullarında bile daha en başta İngilizce dersler başlıyor. Yani bu çocuklar üniversiteden önce 10 sene İngilizce ders alacaklar.

Şimdi soruyorum:

Gerçek öğrenme yaşlarında 10 senede öğrenilmeyen bir dili üniversitede mi öğreteceğiz? Gerçek sorun bu 10 senede takip edilen öğrenme sistemidir. Düzeltilmesi gereken de budur.

Sonuç: Öğretim dilinin yabancı dilde olması kadar saçma bir şey olamaz. İngilizce öğrenme sorunu ise, üniversiteden çok önce halledilmesi gereken bir konudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.