TV İZLEYELİM

iframe src="http://www.30minutelunchbreak.com/gadgets/livetvint.html?channel=Sky News&?auto=Yes" border="0" frameborder ="0" scrolling="no" width="270" height="270" marginwidth="0">

5 Mart 2010 Cuma

ANKET HAKKINDA


Söz konu anket, 3 İTÜ Mezunu sınıf grubunun konuya duyarlılığıyla sınıf kapsamında başlatılmış ve diğer mezunların ilgisiyle “İTÜ de İngilizce Öğretime Geçişe İTÜ MEZUNUNUN BAKIŞI Anketi” ne dönüşmüştür.

Anket e-posta ve telefon iletişimiyle gerçekleştirilmiştir. Ulaşılabilecek kadar mezuna ulaşılmaya çalışılmış ve olabildiğince katılım sağlanmıştır.

Anket İTÜ Mezununun genel görüşünü yansıtmakta mıdır?

EVET yansıtmaktadır.

70 milyon Türkiye’nin görüşleri 1500-2000 katılımcıyla yapılmaktadır. Anketimizin 1500 katılımdaki değerleri , 3500 katılımındaki değerlerine çok çok yakındır.

Anket için ısrarla internetten tıklanma yöntemi önerilmiştir. Tıklayanların İTÜ mezunluluğunun sorgulanamayacağı önerilerde nedense dikkate alınmamıştır. Oysa anketimiz sadece İTÜ mezunlarının katılabildiği bir ankettir. Gerektiğinde katılımcıdan fakülte numaraları dahi talep edilmiştir.Ayrıca tıklanma sonuçlarının getireceği derecelerin İTÜ kimliğine yakıştırılması düşüncesinin bile kabul edilemeyeceği açıktır.

Anketin neden İTÜ kuruluşlarınca yapılmadığı da sorgulanmıştır.

Belirtilen kuruluşlarca yapılsaydı elbette çok daha anlamlı olurdu.
Anket katılımcılarının bir bölümü görüşlerini de eklemişlerdir. Bunların büyük çoğunluğu “TEKNİK ÜNİVERSİTEM” blogunda yayınlanmıştır. Bu görüşler ekte de sunulmuştur. Bunların anketsel değerlendirmeleri çizelgelerimiz içerisinde bulunmaktadır. Bu görüşlerin oy olarak değerlendirilmesi bile anket sonucu hakkında oldukça fikir verecek niteliktedir.

Katılımcılar yabancı dil, ya da İngilizce öğrenilmesine karşı değiller. Anketimize katılmış ve sunum yazımızda sınıfı sırasında da yer almış bulunan Sayın Demirel’in dediği gibi “Yabancı dil değil, diller öğrenilmelidir. Ancak temel eğitim ANADİL de alınmalıdır.” Görüşü oldukça benimsenen görüş olmuştur.

Anketin gösterdiği gibi, ulusumuzun en önemli eğitim merkezine ve ulusumuzun ulus olmasının en temel unsuru olan diline karşı bir yanlış yapılmaması, mezun camiamızın büyük katılımlı arzusudur. Anketin, bu arzunun oluşmasına katkı sağlaması da dileğimizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.