TV İZLEYELİM

iframe src="http://www.30minutelunchbreak.com/gadgets/livetvint.html?channel=Sky News&?auto=Yes" border="0" frameborder ="0" scrolling="no" width="270" height="270" marginwidth="0">

15 Ocak 2010 Cuma

TIKLANMA REKORU

Cihan ZENGİN (09 Mim.)
(Diğer Etiket: ÖZELLİKLİ YAZILAR)

Merhaba,
benim yazdıklarımı okumadan önce, İTÜ Rektörü'nün yazdıklarını okuyalım...
Dünyanın En Popüler Üniversiteleri Listesinde İTÜ'nün Başarısı

Dünyanın En Popüler Üniversiteleri Listesinde 4 Türk Üniversitesi Yer Aldı
4 International Colleges and Universities (4ICU) adlı şirket, dünya genelindeki 200 ülkede 9200 üniversite arasında internetten tıklanma oranlarına göre yaptığı araştırma sonucunda dünyanın en popüler üniversitelerini belirledi. Türkiye’den 4 üniversitenin girdiği listede İstanbul Teknik Üniversitesi 33. Sırada yer aldı. İTÜ, bu sıralama ile Türkiye’de 1. oldu. İTÜ’yü Boğaziçi, Bilkent ve Anadolu Üniversitesi izledi.
Üniversitelerin sıralamasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.4icu.org/top200/
Bu başarıda emeği geçen tüm İTÜ’lü akademisyenleri, çalışanları, öğrencileri ve mezunlarımızı kutluyorum.


Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN
Rektör

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki;
üniversitelerdeki eğitim kalitesinin her geçen gün düştüğü ve temel eğitime kadar uzanan bir yozlaşmanın yaşandığı ülkemizde, bir rektör, böyle bir yazı yazıp, mezunlarına ulaştırmıştır.

Nedir konu? Başlığa bakalım tekrar. Ne diyor?
“Dünyanın En Popüler Üniversiteleri Listesinde İTÜ'nün Başarısı”

Öyle çabuk okumayın lütfen. Özellikle son iki kelimeyi heceleyerek okumakta fayda var.

İ---TÜ’---nün---ba---şa---rı---sı…..

Helal olsun İTÜ’ye ve sevgili rektörüne. Birileri, başında oturduğu bilgisayardan İTÜ’nün web sayfasına girecek, o kadar çok girecekler ki o sayfaya, o sayfa dünyada bilmem kaçıncı olacak (bu arada, isterse birinci olsun), bizim rektörümüz de “işgal ettiği” o koltuktan bakarak, “bakın, benim üniversitem, tıklanma rekorunda kaçıncı sırada” diye hava atacak. Olsa olsa bilgisayar kullanıcılarına ait olabilecek bir başarı da, İTÜ’ye mal edilecek.

Ne demiş Büyük Ozan Mahzuni Baba, “Bilmem ağlasam mı, ağlamasam mı”

Ben de sorayım sayın rektöre, “Acaba İTÜ dünya üniversiteleri arasında kaçıncı sırada?” “Tıklanmada değil tabiî ki, bilimsel alanda kaçıncı sırada?”
Hani o bir zamanlar, dünyada ilk sıralarda diye övündüğümüz İTÜ.

Rektörün bu algısı ve yazdığı yazı sayesinde anladığımız, pay çıkarma çabası, gerçekten acınacak bir durumun ifadesidir.

Memleketin en önemli kurumları, madenleri, fabrikaları, üniversiteleri…
Atatürk Cumhuriyeti’nin ve bu mazlum halkın el emeği, göz nuru olan değerleri, bir bir satılırken ve ona buna peşkeş çekilirken; tüm bunların sorumlusu olan bir iradenin ve bu iradenin oyunları ile bugün İTÜ gibi bir kurumda yer işgal eden zihniyetin, memleketim Türkiye’yi ve 72 alemin yaşadığı dünyamızı ne kadar algıladığı, yukarıdaki yazının anlamı ve çapı kadardır.

Sadece benim üniversitem İTÜ değil, hemen hemen ülkemin bütün üniversiteleri de bu çapsız zihniyetler tarafından yönetilmektedir. Ülkemin akademisyenleri, öğrencileri ve mezunları da bu durumu maalesef izlemekle yetinmektedir.

İçi boş ve sahte başarılarla değil, gerçek ve bilimsel başarılarla anılan bir İTÜ görmek istiyorum. Diliyorum… Umut ediyorum…

Saygılarımla…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.